A BKSZT Kft. (Csepeli szennyvíztisztító) fejlesztése kapcsán cégünk befejezte a záporvíz ülepítők Zickert kotróinak gépészeti telepítését. A kotrók villamos szerelését a következő hetekben végezzük, a berendezések próbaüzeme december elején kezdődik.


A Zickert fenékkotrók előnye a hagyományos láncos kotrókkal szemben, hogy minimális számú mozgó alkatrészt tartalmaznak, így az ülepedést kevésbé zavarják és a leülepedett iszap legalsó, legnagyobb szárazanyag tartalmú részét veszik csak el. Az üzemeltetést egyszerűsíti, hogy minden karbantartást igénylő alkatrész a vízfelszín felett található.

 
A projekt keretében az oldalági kezelés levegőztető medencéibe is cégünk terméke a SILEX SSI Duradisc© teflonbevonatos levegőztető rendszer kerül. A szabadalmaztatott, teflonbevonattal ellátott gumimembránok élettartalma a hagyományos EPDM anyagú membránokhoz képest hosszabb, mivel a teflon nem engedi kioldódni a gumiból a térhálósító anyagot ezáltal a membránok rugalmassága megmarad, így a buborékok mérete és a membrán nyomásesése az idő előrehaldtával lényegesen kevésbé nő, ebből adódóan  a membrán hatásfoka hosszú ideig magas marad. A teflon másik kedvező tulajdonsága a síkos felszíne, melyből kifolyólag a membrán felületén a biofilm nem tud megtapadni, a vízkő nem tud kristályosodni, így a membránok tisztításra a hagyományos EPDM anyagúakhoz képest 6-10-szer kevesebbszer van szükség. 

Híreink

2024/03/19
Partnercégünk, a HUBER SE a vásár ideje alatt különböző szakmai...
2021/01/04
A Devecseri szennyvíztisztító telep korszerűsítése keretében a HIDROCONSTRUCT...



Noxon

SSI

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Ok